Vietämme Kaunialassa ti 9.8. klo 11.30 alkaen monikulttuurisuuspäivää.

Ohjelmassa on musiikillinen ja tanssillinen maailmanympärysmatka, esiintyjinä Kaunialan henkilökuntaa. Luvassa on siis laulua, tanssia ja väriä!

Tarjolla eksoottinen kasvisrisotto (vegaaninen, maksuton) ja Bahama-alkudrinkki (alkoholiton, vegaaninen, hinta 1€). Pihakirppikseltä voit löytää aarteita sairaalan kirjastosta, kuvia ja tauluja sekä muuta mielenkiintoista – näin voit tukea Toverikunnan toimintaa asukkaiden virkistystoiminnan hyväksi.

Ulkoilmatapahtuma, avoin yleisötapahtuma, vapaa pääsy.

Päivään sopii mainiosti värikäs pukeutuminen. Tervetuloa kaikki!

 

Taustaa:

Kaunialan sairaala on monikulttuurinen työyhteisö, jossa aktiivisesti pyritään edistämään kulttuurista moniarvoisuutta. Tätä päivittäistä, arjen hoitotyössä tapahtuvaa toimintaa varten sairaalan jokaisella osastolla on oma, koulutettu mentori.

Kaunialan sairaala osallistui 2011–2013 MONATTA-projektiin, jossa muun muassa mentorit saivat oppinsa. EU-rahoitteisen MONATTA-projektin (Moniarvoisuudella työllisyys tasapainoon) toteutti Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia yhdessä Amiedun kanssa.

Käytännön tasolla monikulttuurisuustyö Kaunialassa näkyy esimerkiksi kielikoulussa, jossa maahanmuuttajataustaisille hoitajille järjestetään suomen kielen tunteja. Tunneilla opiskellaan erityisesti hoitoalaan liittyvää sanastoa. Lisäksi sairaalan monikulttuurisuusvastaava kiertää säännöllisesti osastoilla ja järjestää keskusteluhetkiä, joissa keskustellaan avoimesti. Jokainen voi tuoda esiin kokemuksiaan ja mielipiteitään, jotka liittyvät vaikkapa kulttuuri- tai kielieroista johtuviin seikkoihin, kuten erilaisiin aikakäsityksiin tai tapoihin antaa ja ottaa vastaan palautetta. Myös rasismista keskustellaan avoimesti.

Jokaiselle osastolle on nimetty oma monikulttuurisuusvastaava. He kokoontuvat säännöllisesti, suunnittelevat ja järjestävät toimintaa. Kaunialassa onkin järjestetty esimerkiksi monikulttuurisuusjuhlia osastoilla, valokuvanäyttely ja katsottu potilaiden kanssa matkavideota Nepalista sekä pidetty hyväntekeväisyysmyyjäiset Nepalin maanjäristyksessä tuhoutuneen koulun hyväksi.

Tänä vuonna koko talo juhlii isosti! Tiistaina 9.8. klo 11.30 alkava monikulttuurisuuspäivä on avoin yleisötapahtuma, jonne kaikki ovat tervetulleita!