Diplomi-insinööri, luontokuvaaja Pekka Pellisen valokuvanäyttely esittelee salametsästyksen uhkaamia villieläimiä. Monia näistä lajeista pyydetään laittomaan lemmikkikauppaan tai niiden osia myydään. Kuvat välittävät eläimen arvoa ja kauneutta luonnossa, niiden luontaisessa eilinympäristössä. Pellinen on kuvannut eläimiä kaikkilla maailman mantereilla Etelänapaa lukuun ottamatta. Hänen kuviaan on julkaistu useissa lehdissä ja muutamassa omassa näyttelyssä.

”Luontokuvaus on jonkinlainen nyttemmin aika pahasti käsistä lähtenyt harrastus. Valokuvauksesta kiinnostuin oikeastaan jo kouluikäisenä, myös luontoharrastus oli mukana kuvioissa jo tuolloin. Luontokuvaus aika näppärästi yhdistää näitä molempia. Luontokuvaus muuttui vakavammaksi joskus ehkä viitisentoista vuotta sitten”, hän kertoo kuvaustaustastaan.

Eniten Pellinen arvioi kuvanneensa suurpetoja ja erilaisia maaeläimiä kuten karhuja, ahmoja ja muita Suomen korpien eläimiä. Hän nauttii eläinten toiminnan ja käyttäytymisen seurannasta. Esimerkkinä hän kertoo sattumuksen kuvausretkeltä:

”Hupaisaa on, miten monissa asiassa eläimet toilailuissaan muistuttavat meitä ihmisiä! Karhuväijyssä itärajalla olen saanut monet hyvät naurut seuratessani karhujen keskinäisiä kähinöitä, jotka parhaimmillaan ovat kuin TV:n saippuaoopperoista. Yksi haaskalta kiukkupäissään väistymään joutunut karhu purki harminsa ensimmäisenä vastaan tulleeseen keskellä autioita suota kasvaneeseen parimetriseen mäntyyn. Närepahanen sai melkoista kyytiä!”

Valokuvanäyttely on esillä Kaunialan ruokasalissa 19.9.-21.11.2018, ma-su klo 9-18, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen.