Ensimmäiset ”Kaunialan Olympialaiset” pidettiin 6–7.7.1957. Vanhaa kisaperinnettä on haluttu vaalia – kesäolympialaisia on järjestetty Kaunialassa lähes joka vuosi aina tähän päivään asti. Nykyiset Kaunialan Olympialaiset ovat muuttaneet muotoaan veteraaniväestön ikääntyessä. Kilpailulajit ovat vaihtuneet ikääntyneille soveltuviksi, lajitekniikkaa on helpotettu ja kisoissa tavoitellaan voittamisen sijasta enemmän iloista mieltä ja mukavaa yhdessäoloa.

Kilpailulajeina ensimmäisissä olympialaisissa olivat jousiammunta, keihäänheitto, kuulantyöntö, pöytätennis ja uinti. Kisoihin osallistui runsaslukuisesti sillä hetkellä kuntoutuslaitoksessa hoidettavina olevia sotavammaissia, varsinkin selkäydinvammaisia. Heidän lisäkseen näihin onnistuneisiin kisoihin saapui runsaasti osallistujia eri puolilta Suomea. Valtakunnallisia ”Kaunialan Olympialaisia” järjestettiin vuosittain v. 1963 asti.

Tänä vuonna olympialaisissa lajeina ovat pussihyppely, köydenveto, keinutuolikiikunta ja nuolenheitto.

Päivän aikataulu ti 28.5. klo 13-14.30:

Klo 11            Tarjolla on herkullinen keittolounas 6€

Klo 13            Alkusoitto, trumpetinsoittajat

Toimitusjohtaja Mervi Ahlrothin avaussanat ja olympiatulen sytytys

Kisaselostus Antero Mertaranta

Klo 13.10       Pussihyppely

Klo 13.30       Köydenveto – muunneltu

Klo 13.50       Keinutuoli–joukkuekilpailu, hernepussin tasapainottelu pään päällä

Klo 14.10       Nuolenheitto

Klo 14.30       Tanssiesitys ja palkintojen jako

Oheisohjelmaa:

Posetiivari, popparit, Kaunialan Pellet, alpakat, Inan ”maalauslakana”, Rollirata – taitorata

 

 

Lue lisää Kaunialan Olympialaisista.