Kaunialan Sairaala Oy
Kylpyläntie 19
02700 Kauniainen

puh: 09 – 505 921
fax: 09 – 505 2337

kaunialansairaala@kauniala.fi

10.6.2019 Kaunialan farmaseutti Nina Kalliomaalla ensimmäisenä Suomesssa kolme sairaalafarmasian erikoiskoulutusta

 

Kaunialassa työskentelevä farmaseutti Nina Kalliomaa on ensimmäisenä Suomessa suorittanut kolme sairaalafarmasian erikoistumiskoulutusta: osastofarmasian erityispätevyys, sairaala- ja terveyskeskusfarmasian erikoistumisopinnot ja lääkehoidon asiantuntija (LHA).

– Sairaalamaailmassa farmaseutin työ sisältää paljon potilaiden lääkitykseen liittyvää koordinointia, esimerkiksi lääkkeiden yhteis- ja haittavaikutusten arviointia sekä lääkkeiden ottoaikojen ja annostuksien järkeistämistä. Farmaseutin peruskoulutus tähtää pääasiassa työskentelyyn yksityisapteekissa. Erikoistumisopinnoissa keskitytään nimenomaan sairaalapuolen tarpeisiin kuten kliiniseen farmasiaan (päämääränä on edistää potilaan tehokasta, turvallista ja taloudellista lääkehoitoa), lääkitysturvallisuuteen, lääkeinformaatiopalveluihin, riskilääkkeiden tunnistamiseen, lääketiedon lisääntymiseen sairaaloissa sekä toimia osana moniammatillistä tiimiä potilaan parhaaksi, kertoo Nina.

alalogo_sotainvalidit
alalogo_vantaankaupunki