16.7.2020 Vierailut ja ulkoilut omaisten kanssa

Ulkoilut omaisten kanssa

Ohje päivitetty 22.6.2020

Ulkovierailuajat sijoitetaan seuraaville aikaväleille ma-su: klo 9-11 , 13-16 ja 17-19.

Vierailut toteutetaan Kaunialan etupihalla kahdella eri tapaamisalueella. Vierailu varataan edelleen infosta etukäteen, puh. 09-505 921 (ma-pe klo 8-16). Huom! Tehostetun asumispalvelun Tammelan ja Koivulan ajanvaraus suoraan osastolta, tapaamiset toteutetaan näiden osastojen omalla takapihalla.

Tapaamisen kesto on rajoitettu 45 minuuttiin, jotta pystymme hallitsemaan yhtäaikaisten vierailujen määrää ja että mahdollisimman moni saa mahdollisuuden vierailuun. Vieraita saa tulla enintään 4 hlö kerrallaan/asukas. Huonon sään sattuessa tapaaminen voidaan toteuttaa sisätiloissa (kanttiini, sisääntuloaulan parveke) noudattaen tässä kuvattuja varotoimia.

Vierailijoiden määrän suhteen poikkeuksena ovat merkkipäiväjuhlat, joiden toteutuksesta sovitaan erikseen oman osaston kanssa. Asukas / potilas saatetaan hoitajien toimesta ulos tapaamispaikalle, asukkaalla maski kasvoilla ja kädet desinfioituina.

Vierailijalla on oltava suu-nenäsuojus mukanaan ja kasvoille asetettuna. Mikäli vierailijan maski kastuu (aivastus, köhiminen) tai muutoin ei vaikuta asianmukaiselta, hänelle tarjotaan mahdollisuutta ostaa uusi kirurginen suu-nenäsuoja hintaan 2€/kpl. Jos asukkaan/potilaan maski kärsii, annetaan tilalle uusi veloituksetta.

Varotoimenpiteitä on käytössä kolme kappaletta:

  • käsien desinfiointi: toteutetaan aina tapaamisen aluksi
  • suu-nenäsuojuksen käyttö TAI
  • vähintään 1m turvaväli ulkona / 2m turvaväli sisätiloissa.

Mikäli molemmilla osapuolilla on maski käytössä, voidaan turvavälin pitämisestä luopua, joskaan halaamista ja kättelyä ei edelleenkään suositella. Tämä kuitenkin mahdollistaa esim. kävelyllä käymisen pyörätuolia työntäen, tai kävelevää asukasta tukien. Vastaavasti yhdessä kahvittelu ja ruokailu voidaan sallia sillä edellytyksellä, että maskien ollessa poissa käytöstä pidetään turvaväli vaaditulla tasolla.

Varaamme jokaiselle tapaamistunnille maskeja, käsidesiä sekä valvojan, jonka tehtävänä on:

  • ottaa vierailijat vastaan, pyytää heitä desinfioimaan kätensä heti saavuttuaan, tarkistaa että heillä on maskit, ja neuvoa heitä toimintatapojen suhteen
  • tarkistaa, että vierailijat vaikuttavat terveiltä, ja evätä tapaaminen, mikäli vierailija vaikuttaa oireilevalta
  • valvoa, että 1m etäisyys ulkotiloissa ja 2m etäisyys sisätiloissa säilyy koko tapaamisen ajan
  • valvoa, että maskit pysyvät kaikilla osapuolilla asianmukaisessa kunnossa ja paikoillaan kasvoilla. Jos ei, toimittaa uuden maskin ja kerää likaiset kannelliseen roskikseen
  • jos sekä maskin käyttö että turvavälivaatimus rikkoutuvat yhtä aikaa, tai aiheutuu muu mahdollinen altistuminen, ilmoittaa siitä ko. asukkaan/potilaan osastolle, jotta kyseinen asukas asetetaan karanteeninomaisiin olosuhteisiin osastolla.
  • jos tapaaminen päättyy ennenaikaisesti, soittaa ko. osaston henkilökuntaa noutaman asukkaan pois.

Kauniala on selvinnyt jo yhdestä rajusta korona-aallosta huhti-toukokuussa. Rajoitusten tarkoituksena on estää viruksen rantautuminen Kaunialaan uudelleen, ja niiden tarkoituksena on taata läheisenne turvallisuus. Kuka tahansa meistä voi tietämättään olla viruksen kantaja!

Toivomme siis vierailujen sujuvan hyvässä yhteisymmärryksessä!

Huom! Tapaaminen osastolla erityisin varotoimin on mahdollista, jos läheisesi ei pysty tulemaan ulos. Sovi tällöin tapaaminen (max. 2 hlö kerrallaan) suoraan osaston kanssa.

alalogo_sotainvalidit

alalogo_vantaankaupunki