Kaunialan Sairaala Oy
Kylpyläntie 19
02700 Kauniainen

puh: 09 – 505 921
fax: 09 – 505 2337

kaunialansairaala@kauniala.fi

COVID-19 ja vierailukäytännöt Kaunialassa 29.12.2021 alkaen

Kaunialan eri osastoilla on vuoden aikana esiintynyt koronavirustartuntoja sekä henkilökunnalla että asukkailla ja kuntoutujilla. Oletamme, että pienimuotoisia tartuntaketjuja tullaan näkemään jatkossakin.
Lisääntyvien tartuntojen ja leviämisvaiheen pahenemisen vuoksi joudumme valitettavasti tiukentamaan vierailukäytäntöjä.

Rokotus ei täysin suojaa tartunnalta, vaan rokotettu henkilö voi tietämättään toimia oireettomana viruksen kantajana ja levittäjänä. Rokotettu henkilö voi myös sairastua lievään COVID-19 tautiin. Siten on äärimmäisen tärkeää, että vierailujen yhteydessä noudatetaan tarkasti annettuja ohjeita maskin käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta.

Vierailuohjeet 29.12.2021 alkaen

  • Osastolla Aava on toistaiseksi vierailukielto koronatartunnan vuoksi.
  • Mikäli ulkovierailu ei sääolosuhteiden tai asukkaan terveydentilan vuoksi ole mahdollista, voidaan vierailu toteuttaa asukkaan omassa huoneessa (osastot Kultakallio, Marski, Hopearanta, TAP Tammela ja Koivula) tai kanttiinin ja pääaulan yleisissä tiloissa.
  • Osastojen Kielo, Toimela, Kuntola ja Helmi vierailut suositellaan toteuttamaan ensisijaisesti kanttiinissa tai pääaulan yleisissä tiloissa.
  • Sisätiloissa vierailijoita voi olla max. 3 henkilöä kerralla/asukas/päivä. Sama vierailija voi vierailla Kaunialassa saman päivän aikana useamman kerran saman asukkaan/kuntoutujan luona.
  • Sisätiloissa maskin tai visiirin käyttö on pakollista koko vierailun ajan, vaikka olisi saanut rokotukset, lukuun ottamatta lyhyttä kahvittelu hetkeä.
  • Halaamista ja muuta lähikontaktia on syytä välttää, ettei jouduttaisi testaus-ja karanteenitoimiin.
  • Saattohoito- tai muissa erityistilanteissa rajoituksista luonnollisesti joustetaan kaikkien asukkaiden ja kuntoutujien kohdalla, tällöin asiasta sovitaan erikseen oman osaston kanssa hygieniahoitajaa konsultoiden.

Kiitämme kaikki omaisia ja läheisiä hyvästä yhteistyöstä ja ymmärryksestä näiden kauan kestäneiden poikkeusolojen aikana. Kuljetaan yhdessä kohti Uutta Vuotta sekä tervettä tulevaisuutta!

Kaunialassa 29.12.2021
Toimitusjohtaja Mervi Ahlroth

Lataa tiedote

alalogo_sotainvalidit
alalogo_vantaankaupunki