Hoiva ja kuntoutus käsi kädessä

Kaunialan Sairaala, aiemmin Kaunialan sotavammasairaala, on toiminut sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena vuodesta 1946 lähtien. Kaunialassa ovat sotainvalidit vuosikymmenten saatossa asuneet, kuntoutuneet, hankkineet ammatteja ja jopa aviopuolisoitakin. Kaunialan ainutlaatuinen henki, yhteisöllisyys ja kodikkuus ovat edelleen aistittavissa.

Asiakaskuntamme on laajentunut sotaveteraaneista muuhunkin palvelujamme kaipaavaan väestöön. Tänä päivänä palvelemme erityisesti Vantaan ikääntyneitä asukkaita, sillä Vantaan kaupunki omistaa sairaalan yhdessä Sotainvalidien Veljesliitto ry:n kanssa. Myös muita asiakkaita otamme mielellämme vastaan, niin pitkäaikaishoivan kuin kuntoutuksenkin piiriin.

Hoiva ja kuntoutus eivät käy erillisiä polkujaan Kaunialassa, sillä vahvistamme ja ylläpidämme jokaisen pitkäaikaisessakin hoivassa asuvan toimintakykyä – vaikka pientäkin – kuntouttavan hoitotyön ja aktiivisen viriketoiminnan keinoin. ”Enpä olisi uskonut, että meidän pappa vielä kävelee!” on kommentti, jota silloin tällöin saamme asiakkaiden läheisiltä.

Kaunialassa työskentelee 250 työntekijää, ja ympärivuorokautisia asiakaspaikkoja on runsaat 200. Lähes kaikki tuotetaan itse. Oma keittiömme valmistaa maittavat ruoat, eikä ikäihmisten ravitsemuksessa kaloreissa pihistellä, vaan panostetaan ruoan herkulliseen makuun ja ulkonäköön. Omat lääkärimme huolehtivat asukkaiden terveydestä, ja omat sairaala-apulaisemme sekä huoltomiehemme siisteydestä ja viihtyisyydestä. Hoitohenkilökuntamme on niin sitoutunutta, ettei vuokratyövoimaan juurikaan tarvitse turvautua.

Kaunialan Sairaala Oy

  • Perustettu sotavammasairaalaksi vuonna 1946
  • Sotainvalidien veljesliitto ry:n ja Vantaan kaupungin yhteisenä osakeyhtiönä 1.1.2007 alkaen
  • 1.11.2019 lähtien omistajana Vantaan kaupunki 100%
  • Liikevaihto 19,6 milj. € (2019)
  • Voittoa tavoittelematon, yhteiskunnallinen yksityinen osakeyhtiö