Hoivapalvelut

Hoivapalvelumme keskittyvät tehostettuun asumispalveluun ja pitkäaikaishoitoon. Tehostetun asumispalvelun hoiva on suunnattu pääasiassa vantaalaisille, mutta asiakkaaksemme ovat tervetulleita myös muissa kunnissa asuvat ikäihmiset ja rintamaveteraanit. Tehostettu asumispalvelu tarkoittaa pitkäaikaista hoivaa, kun toimintakyky on laskenut merkittävästi, eikä ulkopuolinen apu ole riittävää kotona selviytymiseen. 

Tarjoamme kodinomaisia, tehostettuja asumispalveluita Tammelan ja Koivulan rivitaloissa sekä Kultakalliossa ja Hopearannassa, jotka sijaitsevat Kaunialan Sairaalan päärakennuksessa. Asumisviihtyvyyden parantamiseksi tarjoamme mahdollisuuden sisustaa asukkaan huone hänen näköisekseen tutuilla huonekaluilla ja tauluilla. Huoneissa on vakiovarusteena vuode, yöpöytä, tuoli ja verhot.

Kaikissa asumisyksiköissämme on asukkaille lisäksi yhteisiä tiloja, kuten ruokailu- ja oleskelutilat. Tehostetussa asumispalvelussa asukas maksaa itse kulutustavarat ja tarvitsemansa lääkkeet. Asukkaalla on mahdollisuus Kelan etuuksiin, kuten asumistukeen. 

Pitkäaikaishoitoon siirtymisestä tehdään päätös aina yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Sen perusteena on tehostettua asumispalvelua intensiivisemmän hoidon tarve, joka voi johtua vaikeasta sairaudesta tai vammasta. Tarjoamme asiakkaillemme kaksi vuodeosastoa: 29-paikkaisen Helmen ja 18-paikkaisen Marskin. Toivomme läheisten osallistuvan myös asiakkaidemme hoidon suunnitteluun ja toteutukseen. Mikä tahansa asumismuoto onkin, kunnioitamme asiakkaamme itsemääräämisoikeutta sekä yksilöllisiä hoivatarpeita. Vuodeosastolla kulutustavarat ja lääkkeet kuuluvat hoitopäivähintaan.