Tietoa meistä

Kauniala lyhyesti

Kaunialan Sairaala on arvostettu kuntoutussairaala Kauniaisissa. Erityisosaamistamme ovat sotavamma- ja post-akuuttikuntoutuksen asiantuntijuus sekä sairaanhoidollinen ja lääketieteellinen osaaminen. Työllistämme noin 300 terveydenhuoltoalan ammattilaista, esimerkiksi lähi- ja sairaanhoitajia, lääkäreitä, fysio- ja toimintaterapeutteja, hoiva-avustajia, kokkeja ja useita muita alansa ammattilaisia. Työnantajana olemme haluttu, ja moni työntekijämme on viihtynyt meillä vuosikymmeniä.

Sairaala- ja hoivapalveluidemme lisäksi sairaalamme tukipalvelut huolehtivat asiakkaidemme ja vierailijoidemme viihtyvyydestä. Oma keittiömme tuottaa asiakkaiden ja henkilöstön ateriat, ja oma laitoshuoltomme huolehtii siisteydestä hoito-osastoilla, asiakashuoneissa sekä sairaala-alueen yleisissä ja yhteisissä tiloissa. Myös talous- ja hallintopalveluissa sekä kiinteistöhuollossa luotamme ennen kaikkea oman henkilöstömme työn laatuun ja osaamiseen, ja ulkoistamme työtehtäviä vain harkiten.

Kauniala on hyvämaineinen työnantaja ja työntekijämme viihtyvät hyvin työssään. Tästä kertovat työhyvinvointikyselyiden säännöllisen hyvät tulokset, pitkät työsuhteet sekä asiakkailta ja heidän läheisiltään saamamme hyvä palaute.

Attendo osti Kaunialan Sairaalan liiketoiminnan kesäkuussa 2022. Kaunialan Sairaala Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä.

Kaunialan sairaalan johto

Toimitusjohtaja
Mervi Ahlroth

Johtaja, kuntoutus
Mia McDowell

Johtaja, kehitys
Merja Korhonen

Johtaja, hoiva- ja avopalvelut 
Päivi Saarinen

Johtaja, talous ja hallinto
Markku Kiuru

Johtava ylilääkäri
Kalevi Hietaniemi

Sairaalan johtoon saat yhteyden Kaunialan vaihteen kautta 09 505 921 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@kauniala.fi.
Vaihde on avoinna ma-pe klo 8–16, la-su klo 10–11.30 ja klo 12–17.

Kaunialan historia

Kun tulet asiakkaaksi tai käymään Kaunialassa, toivottaa historiamme sinut tervetulleeksi jo sairaalamme pihapiirissä. Myös Sotavammasairaalan ajoilta kumpuava Kaunialan henki on edelleen aistittavissa tiloissamme ja toimintatavoissamme. Sairaalan kansallisromanttinen, vuonna 1910 valmistunut vanha päärakennus on suomalaisen arkkitehdin Lars Sonckin suunnittelema ja toimi alun perin hienostokylpylänä. Tänä päivänä kylpylätunnelmasta nauttivat kuntoutujien ja hoivan asiakkaiden lisäksi myös Kaunialan henkilöstö, jolla on maksuton käyttöoikeus uima-altaaseen ja kuntosaliin.

Merkittävä osa Kaunialan Sairaalan tarinaa on Suomen maineikkampana sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena toimiminen vuodesta 1946 lähtien. Moniammatillinen hoito ja hoiva, kodikas ympäristö sekä vahva yhteisöllisyys ovat aina edesauttaneet asiakkaidemme kuntoutumista ja voimaannuttaneet hoiva-asukkaitamme. Tarjoamme monipuoliset ja viihtyisät tilat kuntoutuksen toteuttamiseen sekä omatoimiseen harjoitteluun.

Tutustu historiaamme tarkemmin YouTubessa:

Ekokompassi ympäristöjärjestelmä

Ekokompassi on käytännönläheinen ympäristöjärjestelmä, jonka avulla kehitetään toimintaa ympäristöystävälliseen suuntaa, hallitaan jäte- ja energiakustannuksia, sekä osoitetaan näyttö tehdystä ympäristötyöstä.

Ekokompassin kehittäminen on aloitettu syksyllä 2019 ja Kaunialan Sairaala Oy:n ympäristöohjelma on hyväksytty 12/2019. Ekokompassi sertifikaatti myönnettiin meille 3.3.2021. Kaunialassa tullaan jatkossakin kehittämään toimintaa ympäristöohjelman mukaisesti ja tavoitteena on sekajätteen väheneminen, energiatehokkuus kiinteistön hoidossa, vastuulliset hankinnat, ruokahävikin vähentäminen ja ekologisen liikkumisen lisääminen. Ympäristötyö on kaikkien työntekijöiden vastuulla – kehittämistyössä ovat taustatukena osastojen ekovastaavat, sekä laatuvastaavat.