Vapaa-ajan toiminta

Päivittäistä virikeohjelmaa tuottavat sekä ulkopuolelta saapuvat esiintyjät että Kaunialan oma henkilökunta ja vapaaehtoistyöntekijät. Osa esiintyjistä toimii hyväntekeväisyysperiaatteella, osin kuluja korvaa Kaunialan Toverikunta ry sekä sairaala itse. Lukuisat eri tahot muistavat Kaunialaa vuosittain järjestämällä pienempiä tai suurempia tapahtumia, kuten lettu- tai makkaranpaistokestejä sekä pappamopotapahtuman keväisin.

Ulkoilu on tärkeä osa hyvää elämää ja kuntouttavaa hoitotyötä. Kaunialassa onkin pelkästään ulkoiluttamista varten palkattuna kesäisin 7–8 ja talvikaudella kaksi päätoimista ulkoiluttajaa. Vuodepotilaskin pääsee nauttimaan ulkoilusta niin halutessaan. Ulkoiluttajatoimintaa tukee merkittävällä panoksella Sotainvalidien Veljesliitto ry.

Asiakkaiden toimintakykyä ja henkistä vireyttä herätellään ja ylläpidetään kulttuurin keinoin. Toiminta tapahtuu sekä erillisissä taideryhmissä että jokapäiväisessä hoitotyössä. Hoitaja voi vaikkapa laulamalla saada muistisairaan ilahtumaan tämän muistaessa vanhojen tuttujen laulujen sanoja. Toiminnan puitteissa on tuotettu mm. lukuisia näytelmiä ja musiikkiesityksiä, sekä maalauksin kuvitettu runokirja. Toimintaa rahoittavat Sotainvalidien Veljesliitto ry, Suomen Kulttuurirahasto sekä muut pienemmän apurahojen myöntäjät.

Kaunialan sairaalassa on liikunta/palloilusali, kuntosali sekä uima-allasosasto, jossa on 32-asteinen uima-allas (12,5 m) sekä 35-asteinen terapia-allas. Lisäksi löytyy biljardipöytä, käsikuntosali, tasapainotupa sekä tiloja keinutuolijumppaan. Pihalla on asfaltoitu ”rollirata”, jonka varrella on liikuntavälineitä ja lepopisteitä.

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyö on erittäin tärkeä osa-alue Kaunialan Sairaala Oy:n toimintaa. Vapaaehtoiset toimivat Kaunialassa asiakkaiden ystävinä ja saattajina erilaisiin tilaisuuksiin ja tutkimuksiin. He voivat myös vetää erilaisia harrasteryhmiä. Vapaaehtoistyöntekijä perehdytetään tehtäväänsä. Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa, mutta vapaaehtoistyöntekijöille tarjotaan ilmainen lounas läsnäolopäivinä. Vapaaehtoistyöhön hakeudutaan ottamalla yhteyttä p. 044 068 8596