Kuntoutus

Yksilöllistä kuntoutusta sinulle

Kuntoutuksen tavoitteena on palauttaa ja säilyttää toimintakyky omatoimisen elämän mahdollistamiseksi. Kaunialan kuntoutuspalvelut perustuvat vahvaan kuntoutuskokemukseen, uusimman tutkimustiedon hyödyntämiseen ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Kuntoutus ei ole ainoastaan erillisen kuntoutushenkilöstön varassa, vaan kuntoutumisen tavoitteita tukee toiminnallaan myös koko hoitohenkilöstömme kaikissa kuntoutujien päivittäisissä askareissa.

Elämäntilanteestasi ja kuntoutustarpeestasi riippuen voit valita itsellesi parhaiten soveltuvan kuntoutusmuodon:

  • Kuntoutus- ja/tai intervallijaksot
  • Kaunialan vastaanotolla tai kotonasi toteutettava fysio- tai toimintaterapia
  • Kuntouttava kurssitoiminta
  • Kotikuntoutus
  • Lomajakso omaishoitajan vapaiden ajaksi
  • Etäpalvelu Palvelu-TV-ohjelmina

Kaunialan päärakennuksen kuntoutusosastoilla majoitut kahden hengen huoneissa. Osastoilla on yhteisiä tiloja, kuten päiväsali ja keinutuoleilla harjoittelua varten varusteltu oleskelutila. Osastoilla on tilaa omatoimista ja ohjattua harjoittelua varten.

Viihtyisällä ja laajalla pihalla sinun on helppoa ja nautinnollista ulkoilla. Pihan puistoharjoittelulaitteilla voit harjoittaa tasapainoasi ja jalkojesi lihasvoimia. Rollaattorirataa voit hyödyntää vaikka nopeusharjoittelussa!

Kuntosalilla, uima-altaalla ja tasapainotuvassa voit harjoitella itsenäisesti tai terapeuttien ohjaamana yksilöllisesti tai ryhmässä.

 

sisaltokuva2

 

Kuntoutustiimi, johon kuuluvat lääkäri, hoitaja, terapeutit ja tarpeen mukaan sosiaalityöntekijä, laativat sinun ja läheisesti näkemykset huomioiden kuntoutussuunnitelman. Kuntoutusosastojen henkilöstö tukee ja motivoi sinua ja läheisiäsi kuntoutumistavoitteesi saavuttamiseksi. Sinun kuntoutumisesi on meille tärkein asia.

Kuntoutukseen voit tulla maksusitoumuksilla, lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

Katso lisätietoa virikeohjelmastamme!

Keinutuolijumppa

Kaunialan fysioterapeutti näyttää, kuinka keinutuolijumppaa voi tehostaa käyttämällä kevyttä palloa. Keinutuolijumppa on suosittua Kaunialassa ja sopii hyvin ikäihmisille. Katso videolta, kuinka hienosti jumppa sujuu Arvilta ja Einolta, jotka ovat jo yli 90-vuotiaita sotainvalideja.

Kymmenen liikkeen ohjelma_keinutuolijumppa

 

alalogo_sotainvalidit

alalogo_vantaankaupunki

alalogo_inspecta