Yksilöllistä kuntoutusta sinulle

Kuntoutuksen tavoitteena on palauttaa ja säilyttää toimintakyky omatoimisen elämän mahdollistamiseksi. Kaunialan kuntoutuspalvelut perustuvat vahvaan kuntoutuskokemukseen, uusimman tutkimustiedon hyödyntämiseen ja henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Kuntoutus ei ole ainoastaan erillisen kuntoutushenkilöstön varassa, vaan kuntoutumisen tavoitteita tukee toiminnallaan myös koko hoitohenkilöstömme kaikissa kuntoutujien päivittäisissä askareissa.

Elämäntilanteestasi ja kuntoutustarpeestasi riippuen voit valita itsellesi parhaiten soveltuvan kuntoutusmuodon:

  • Kuntoutus- ja/tai intervallijaksot
  • Kaunialan vastaanotolla tai kotonasi toteutettava fysio- tai toimintaterapia
  • Kuntouttava kurssitoiminta
  • Kotikuntoutus
  • Lomajakso omaishoitajan vapaiden ajaksi

Kaunialan päärakennuksen kuntoutusosastoilla majoitut kahden hengen huoneissa. Osastoilla on yhteisiä tiloja, kuten päiväsali ja keinutuoleilla harjoittelua varten varusteltu oleskelutila. Osastoilla on tilaa omatoimista ja ohjattua harjoittelua varten.

Viihtyisällä ja laajalla pihalla sinun on helppoa ja nautinnollista ulkoilla. Pihan puistoharjoittelulaitteilla voit harjoittaa tasapainoasi ja jalkojesi lihasvoimia. Rollaattorirataa voit hyödyntää vaikka nopeusharjoittelussa!

Kuntosalilla, uima-altaalla ja tasapainotuvassa voit harjoitella itsenäisesti tai terapeuttien ohjaamana yksilöllisesti tai ryhmässä.

Täältä löydät paljon hyvää tutkittua tietoa kuntoutuksesta ja mm. ohjeita kuntoutujille ja heidän omaisilleen.
https://www.terveyskyla.fi/kuntoutumistalo

 

 

sisaltokuva2

 

Kuntoutustiimi, johon kuuluvat lääkäri, hoitaja, terapeutit ja tarpeen mukaan sosiaalityöntekijä, laativat sinun ja läheisesti näkemykset huomioiden kuntoutussuunnitelman. Kuntoutusosastojen henkilöstö tukee ja motivoi sinua ja läheisiäsi kuntoutumistavoitteesi saavuttamiseksi. Sinun kuntoutumisesi on meille tärkein asia.

Kuntoutukseen voit tulla maksusitoumuksilla, lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

Kaunialan on hyväksytty palveluntuottajaksi:

  • Vantaan terapia-ja kuntoutuspalvelujen palveluntuottajaksi koskien fysio-, toiminta- ja lymfaterapiaa sekä vastaanotolla että kotona annettavana yksilöterapiana sekä vastaanotolla annettavana ryhmäterapiana. Allasterapiaa toteutetaan sekä yksilö-että ryhmäterapiana Kaunialan altaissa.
  • Espoon lääkinnällisen kuntoutuksen ja veteraanikuntoutuksen sekä kotifysioterapian palveluntuottajaksi.
  • Helsingin kaupungin rintamaveteraanien fysioterapiapalvelujen palveluntuottajaksi koskien vastaanotolla annettavaa fysioterapiaa ja allasterapiaa.
  • Helsingin kaupungin pitkäaikaissairaiden ja vammaisten fysioterapiapalvelujen palveluntuottajaksi koskien vastaanotolla annettavaa fysioterapiaa ja allasterapiaa.
  • Valtiokonttori.

Katso lisätietoa virikeohjelmastamme!

Keinutuolijumppa

Kaunialan fysioterapeutti näyttää, kuinka keinutuolijumppaa voi tehostaa käyttämällä kevyttä palloa. Keinutuolijumppa on suosittua Kaunialassa ja sopii hyvin ikäihmisille. Katso videolta, kuinka hienosti jumppa sujuu Arvilta ja Einolta, jotka ovat jo yli 90-vuotiaita sotainvalideja.

Kymmenen liikkeen ohjelma_keinutuolijumppa